Обратно към категорията

"Той не умира" - книга за Хаджи Димитър (ВИДЕО)

Добавено на: 04.12.2021 09:15
   

Община Сливен насочва вниманието ни към книга, определена като „една изключително стойностна“, посветена не само на емблематичната за Сливен личност - Хаджи Димитър, но и на видните сливенски възрожденци. Миналата година екип от Регионален исторически музей "Д-р Симеон Табаков", подкрепен финансово от Общински фонд "Култура" - Сливен, са вложили усилия в осъвременяването и публикуването на сборника от 1935 г. със заглавие "Той не умира. Сливен на безсмъртните си синове". Какъв е непосредственият повод за написването на тази книга паметник, защо е толкова значима за града ни и какво повече можем да научим за личностите, оставили трайна диря в местната и националната ни история, ще разберете от споделеното видео.

С обновеното издание се отбелязва 180-годишнината от рождението на Хаджи Димитър (1840 - 1868), чието честване съвпадна с обявената извънредна епидемична обстановка през 2020 г.

Цялостна видеопродукция, техническа редакция и дизайн на книгата: Мария Павлова, експерт "Връзки с обществеността" към РИМ - Сливен


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!