Обратно към категорията

Ученици от Сливен на стаж в Португалия

Добавено на: 07.11.2022 09:40
   

Когато си избрал да учиш в СУ "Константин Константинов" - Сливен, специалност "Спедиция, транспортна и складова логистика" и си получил възможност да добиеш опит по професията на спедитор-логистика извън пределите на България, благодарение на проектите по Програмата „Еразъм“.

Окриляни и вдъхновени от предоставената възможност, която дават проектите по Програма Еразъм, учениците от специалността "Спедиция, транспортна и складова и логистика" на СУ „К. Константинов“ – Сливен, се впуснаха в предизвикателството на професионалното обучение, в       реализация на проект „Стопанската логистика в основата на ефективна икономика“.

За първи път, участниците стажуваха в чужбина, за обогатяване на професионалното си обучение и развиха множество специализирани работни умения.  По време на пребиваването си в гр. Брага – Португалия, през изминалия месец, стажантите получиха подкрепата на менторите и бяха обучени, прилагайки едни от най-добрите практики в областта на планирането, организацията, реализацията и контрола върху дейностите, свързани със спедицията и логистиката, и възможностите за информационно осигуряване с цел ефективната спедиторска дейност. Работата в мултикултурна среда насърчи ценностите на учениците за приобщаване и толерантност и създадоха незабравими приятелства. Оценката поставена в края на мобилността от менторите и ръководителите за проведената "Производствена практика" беше изключително висока. Организираните в свободното време културни мероприятия - екскурзии в градовете Порто, Лисабон, Виана де Кастело и посещения на различни места накараха участниците да зърнат и се потопят в една различна култура и история, която остави незабравима следа в тяхното съзнание и ги мотивира да търсят още чуждестранни изяви, свързани с професионалното им обогатяване.

Екипът на училището планира много бъдещи участия за мобилности в чужбина по програма „Еразъм“ и благодари за безценната помощ на Центъра за развитие на човешките ресурси и на създателите на програма Еразъм за предоставените възможности, които обогатяват, насърчават и развиват знанията и уменията на участниците чрез обмяната на опит по проектите на програмата.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!