Обратно към категорията

Учениците от Сливен и Нова Загора преминават в онлайн обучение от 24 януари  

Добавено на: 21.01.2022 08:55
   

Учениците от 1 до 12 клас в Сливен и Нова Загора преминават в онлайн обучение от 24 до 31 януари, съобщиха от Областния кризисен щаб, от който е взето това решение на извънредно заседание. Причината е нарастващата заболеваемост сред учениците, педагогическия и непедагогическия персонал в двата общински центъра и усложняващата се обстановка с разпространението на коронавируса.
През първите три дни на седмицата с COVID-19 са диагностицирани 153 ученици, повечето от Сливен и Нова Загора. Заболели са 46 педагози, карантинирани са десетки класове и други контактни лица на болните ученици и учители.
От 31 януари ще бъдат преустановени плановият прием и плановите операции в болничните заведения в областта. От 24 януари се преустановяват посещенията в кварталните пенсионерски клубове в областта. Търговските центрове, магазините и пазарите, на открито и закрито, ще работят при въвеждане на еднопосочно движение на потока от клиенти и задължително носене на предпазни маски.
Към момента заболеваемостта в Сливенска област е 976,71 души на 100 000 лица от населението. За сравнение, в началото на седмицата тя е 722,54 души. В община Сливен заболеваемостта е най-висока. Към момента активните случаи в областта са 1 981.
Ще продължи засиления контрол за спазване на мерките, посочват още от Областния кризисен щаб.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!