Обратно към категорията

ЯМБОЛСКИ ПОЖАРНИКАРИ ОЦЕНЯВАХА КОЛЕГИТЕ СИ В ГАСЕНЕ НА ГОРСКИ ПОЖАР

   

ЯМБОЛСКИ ПОЖАРНИКАРИ ОЦЕНЯВАХА КОЛЕГИТЕ СИ В ГАСЕНЕ НА ГОРСКИ ПОЖАР

Пожарни автомобили, жива сила и тежка техника бяха използвани вчера в учебно занятие в гориста местност край новозагорското село Кортен. Това е поредното учение по план на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”. 
Беше проиграна ситуация с гасителни и спасителни действия при възникнал горски пожар в труднодостъпна местност. Целта на учението  е да се провери нивото на комуникация и координация между службите, участващи в единната спасителна система. 
Занятието беше проведено под ръководството на Регионална дирекция „ПБЗН”-Сливен със съдействието на кмета на община Нова Загора Николай Грозев. Участие взеха екипи на регионалните служби ПБЗН в Нова Загора и Твърдица, сектор „Специализирани оперативни дейности” при РДПБЗН Бургас, Държавно горско стопанство- Нова Загора и Твърдица, Филиал  за спешна медицинска помощ- Нова Загора, Български червен кръст, РЗИ-Сливен и доброволци от община Нова Загора. 
Действията в учението бяха наблюдавани и оценявани от представители на ГДПБЗН и Регионалните дирекции в Стара Загора, Хасково, Ямбол и Бургас. 
„Провеждането на тактически занятия и практически учения е най-добрият метод за повишаване  на квалификацията”, каза старши комисар Красимир Шотаров директор на дирекция „Оперативни дейности” в ГД ПБЗН. Ученията са, за да се изчистят някои неточности и да се подобри организацията, така че в реална ситуация да се действа максимално ефективно, каза още Шотаров. Той изрази задоволство от доброто взаимодействие между отделните институции и сериозното отношение на екипите, взели участие в занятието.
В заключение се анализираха плюсовете и минусите. Отбелязани бяха добрите практики и някои особености при действия в кризисни ситуации. Набелязани бяха конкретни организационни задачи, върху които да се работи, предвид летния сезон и опасността от горски и полски пожари. 

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!