Обратно към категорията

Залесяване, почистване и конкурси за Седмицата на гората

Добавено на: 04.04.2023 07:32
Снимки: НЧ "Просвета 1927г." - с. Голямо Крушево, община Болярово
   

Залесяване, почистване, конкурси за детска рисунка и уроци по горска педагогика са сред инициативите на Югоизточното държавно преприятие – Сливен по повод Седмицата на гората от 3 до 9 април. Тази година празникът на горските експерти ще премина под мотото: “Довери се на лесовъда!”.
Вчера ДГС-Сливен дари на ПП „Сините камъни“ 100 фиданки червен дъб, махалебка и бреза. На 7 април ще бъде извършено залесяване в градски парк с ученици от II ОУ гр. Сливен на дръвчета, осигурени от ЮИДП и ДГС-Сливен от горски разсадник “Абланово”.
Съвместно залесяване на ДГС – Сливен с РДГ-Сливен и РДПБЗН, на фиданки от цер и зимен дъб в Новачево ще има на 5 април.
Днес и утре ДГС-Твърдица планира залесяване с ученици от СУ “Неофит Рилски”- гр. Твърдица.
ДГС-Тунджа дари броя фиданки от туя и 10 фиданки кипарис на кметство с. Меден кладенец за оформяне на ограда и озеленяване на двора на кметството. Стопанството ще предостави фиданки за озеленяване и на община Ямбол.
Днес ДГС-Елхово ще извърши, съвместно с ученици от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Елхово, залесяване контейнерни фиданки от черен бор.
Предвидена е и съвместна акция с общинското звено „Гори“ в Болярово за почистването на горските територии по границата от отпадъците от мигранти. А освен залесителните акции в Болярово, общинското звено „Гори“ осигури и книги Горска азбука и Горска христоматия за читалищата и училищата в община Болярово.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!