Обратно към категорията

Заместник-кметът Стоян Марков присъства на празника на град Ниш  

Добавено на: 06.06.2023 12:39
   

Всяка година, в началото на месец юни, сръбският град Ниш тържествено отбелязва празника си, посветен на светците-покровители – Светите император Константин Велики и императрица Елена. В празничните дни приятелите от побратимените градове на Ниш се събират на специална среща за отбелязването му. Основните събития от програмата се случват на 2 юни вечерта, когато се провежда церемониална процесия из градските улици и на 3 юни сутринта - света литургия, церемониален обяд, тържествена академия в археологически парк „Медиана“ и официален прием за делегациите от побратимените градове на градоначалника на град Ниш - Драгана Сотировски.

Община Сливен, като партньор на Ниш, беше представена от заместник- кмета по „Икономическо развитие“ Стоян Марков.

„Имах възможност от името на кмета Стефан Радев да поздравя г-жа Сотировски, нейния екип, гражданите и гостите с празника на града. Да изкажа радостта и задоволството от нашето 4-годишно партньорство, обмяната на добри практики помежду ни през изминалата година и възможностите за бъдещо сътрудничество и съвместни проекти. При размяната на подаръци подарихме на г-жа Сотировски специално тъкано пано от учениците на Професионалната гимназия по текстил и облекло „Добри .Желязков“ в Сливен, което тя сподели, че ще постави в новата сграда на градоначалника на Ниш“, каза Марков.

По време на престоя си той се срещна  със свои колеги от останалите градове- партньори на Ниш от Тунис, Гърция, Черна гора, Босна и Херцеговина, Египет и Сърбия. 

„Кметът на община Нишка баня, която е част от голямата община Ниш, пожела да сключим споразумение за подготовка на съвместни европейски проекти и обмяна на добри практики, свързани с туризма, историческото наследство и малкия бизнес в селското стопанство. Полезна среща проведох с Александър Миличевич, председател на Регионалната търговска камара в Ниш, с който обсъдихме възможностите за сътрудничество между Община Сливен и камарата, както и потенциала за развитие на търговски и инвестиционни сътрудничества между бизнеса в двата града и региона“, допълни Стоян Марков.

На срещата на побратимените градове от българска страна сред гостите присъстваха още кметът на Враца Калин Каменов и зам. кметът на Чирпан - Иван Станков.

 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!