Обратно към категорията

Започват санкции за ТЕЦ-Сливен за неправилно съхранение на биомаса и RDF

Добавено на: 11.12.2019 09:26
   

Експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Стара Загора извършиха извънредна проверка на територията на „Топлофикация Сливен“ ЕАД във връзка с постъпил сигнал от сдружение „За Земята“ за съхраняване на отпадъци с неизвестен произход и наличие на неприятна миризма.
Според действащото комплексно разрешително (КР) на „Топлофикация Сливен” и схемата на площадките на територията на ТЕЦ е разрешено да се съхраняват RDF и биомаса на площадки под №14, 15 и 17. След оглед и обход на тези площадки се констатира, че на всички регламентирани площадки се съхраняват разрешени видове отпадъци, с установен произход и в съответствие с условията на КР и законовите изисквания.  Проверката установи, че не са получавани отпадъци в „Топлофикация Сливен” в резултат на трансграничен превоз по Регламент (ЕО) 1013/ 2006 след поредицата проверки през лятото и есента, извършвани по разпореждане на прокуратурата.
Извън границите на площадките - пред една от тях, проверяващите установиха съхраняване на биомаса и RDF в нарушение, за което е издадено предписание за почистване на терена и уведомяване на РИОСВ - Стара Загора за предприетите мерки. За констатираното нарушение – съхраняване на отпадъци извън регламентираните в КР площадки, предстои образуване на административно-наказателна преписка. РИОСВ – Стара Загора ще извърши последващ контрол за проследяване изпълнението на даденото предписание.
Не е установено наличие на неприятни миризми. За да се предотврати запалването на съхраняваните на площадките отпадъци на територията на ТЕЦ, са изградени два противопожарни хидранта.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!