Обратно към категорията

Започва реимунизирането на медици в област Сливен

Добавено на: 20.01.2021 07:39
   

В Сливенска област също започна поставянето на втора доза от ваксината срещу Covid-19. До края на седмицата там трябва да бъдат реимунизирани 100 медици, съобщават от БНР.

Поставянето на ваксини „втора игла“ започна днес в Сливенска област. За целта са разкрити три кабинета в РЗИ, областната болница МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ общинската болница в Нова Загора. В тях трябва да се реимунизират 100 медици, които бяха получиха първата ваксина през декември 2020 година. Ваксините трябва да бъдат поставени до края на седмицата.

Медици от болницата в Сливен и Спешната помощ не съобщиха за странични симптоми във месеца, след поставянето на т.нар. „първа игла.“

"Не, нищо повече от обикновено, както след всяка ваксинация. Локална болка за малко и до там, като обикновена инжекция. Локална болка съвсем за малко, нищо, абсолютно нормално", посочват част от ваксинираните.

Вирусологът д-р Мариета Алексиева, която поставяше ваксините днес коментира, че малцина са тези, които са посочили странична реакция, която е и очаквана. 

"Болка на мястото на поставянето, лек отток, главоболие леко, но на другия, по-другия ден вече нямат никакви оплаквания". 

Анестезиологът д-р Димитър Боянов, след ваксинацията заяви, че сега мерките в страната не трябва да се разхлабват. 

"Не, за мен мерките не трябва да се разхлабват поне до края на зимния период". 

В областта е започнало е проучване сред педагозите и потребителите в социалните заведения за желаещите да се имунизират.  Очаква се кампанията в тези групи да започне в началото на февруари.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!