Обратно към категорията

Засилен контрол над товарни автомобили и автобуси в Сливенско

Добавено на: 11.10.2022 14:34
   

В град Котел е в ход специализирана операция по контрол над товарните автомобил и автобусите. Акцията е по линия на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL и се провежда на територията на всички страни членки. Тя е в ход от 10 октомври и ще продължи до края на седмицата. Засиленият контрол над товарните автомобили и автобуси се налага поради факта, че при възникване на тежки пътни произшествия с участието на този вид превозни средства последиците и броя на убитите и ранените е по-голям в сравнение с останалите пътни произшествия.

Акцията е съвместна с Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”.

Водачите се проверяват за употреба на алкохол, наркотични вещества, правоспособност, техническа изправност на превозните средства и други. Служители на Автомобилната администрация проверяват превозните документи и дали се спазва времето за почивка на водачите.

Днес по метода широкообхватен контрол се извършват проверки на две места в град Котел. Изградени са пунктове на път ІІ-48, който минава през града и е част от републиканската пътна мрежа, както и едно от най-натоварените трасета за преминаване на товарни автомобили от южната към северната граница на страната. Операцията стартира в 9,00 часа като до 12,00 часа са проверени 65 превозни средства и 78 лица. Съставени са 7 акта и 18 фиша.

Установена е употреба на наркотични вещества. Водачът е от село Жеравна и е управлявал лек автомобил. Задържан е в РУ-Котел. По случая е образувано бързо производство.

Съставен е един акт от служители на ИА Автомобилна администрация за нередности в превозните документи на товарен автомобил, управляван от водач от град Бургас.

Специализираната операция продължава.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!