Обратно към категорията

Засилен контрол по пътна безопасност през почивните дни

Добавено на: 22.07.2022 10:29
   

Санкционирани са водачи по сигнали на граждани, публикации в социалните мрежи и установени нарушения с видеонаблюдение
По разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков всички технически средства за контрол са в експлоатация и следят за спазване на скоростните режими в участъците с повишена концентрация на пътни произшествия. Водачите ще се проверяват за правоспособност, употреба на алкохол и/или наркотични вещества, използване на обезопасителните системи на автомобилите, валидна застраховка „Гражданска отговорност”. Ще се следи за спазване на ограниченията на скоростта, пътните знаци и маркировката, като и за опасно поведение на пътя-неправилно изпреварване, отнемане на предимство.
Отдел „Охранителна полиция” към ОДМВР-Сливен се самосезира по публикации в социалните мрежи за груби нарушения на правилата за движение, които създават реална предпоставка за пътни произшествия, работи по случаи на нарушения, установени с помощта на камерите за наблюдение на Община Сливен, и сигнали на граждани. Най-фрапиращите случаи са навлизане в насрещното движение на кръгово кръстовище. За такова нарушение са съставени 4 акта- 2 в района на Розова градина и 2 на новото кръгово до ТЕЦ-Сливен. В тези случаи водачите са на 68, 80, 63 и 65 години, като са обяснили действията си с объркване.
С помощта на видеонаблюдението в града са съставени актове за преминаване на червен светофар и нарушаване на маркировка в района на кръстовищата на Дамарски мост и на булевардите „Цар Симеон” и „Илинденско въстания”/стъкленото кръстовище/. По сигнали на граждани се съставят актове предимно за неправилно паркиране.
Продължава наблюдението в района на разклона за село Камен, на път ІІ-53.
Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на ЗДвП на електронната поща на ОДМВР-Сливен – sliven@mvr.bg.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!