Обратно към категорията

Жители на сливенския квартал "Надежда" искат споразумение с местните власти, за да празнуват семейните си тържества

Добавено на: 27.06.2022 13:13
   

Жители на сливенския квартал "Надежда" искат споразумение с местните власти, за да празнуват семейните си тържества. Това заяви пред журналисти днес Севдалин Алипиев, който живее там, а негови съкварталци организираха протест в махалата, съобщава БТА.

По думите му хората не можели да спазват над стогодишни традиции, свързани с техните обичаи сватба, кръщене или сюнет. Той посочи, че голяма част работели в чужбина, за да организират тези празници и плащали по пет-шест хиляди лева на музиканти. След 16:00 часа обаче полицаи ги карали да спират музиката или да прибират разпънати палатки и арки пред къщите. Жителите на "Надежда" искат среща с представители на общината и общински съветници, за да се споразумеят и да стигнат до някакъв компромис. Това не се отнасяло за такива, които просто вдигат шум.

Председателят на Общинския съвет в Сливен Димитър Митев изрази готовност да се срещне с тях, като добави, че до момента няма официално искане за промяна в Наредбата за обществения ред. Пред репортер на БТА той коментира, че Наредбата не може да бъде променена, тъй като тя касае всички граждани. Конкретно чл. 4 и чл. 5 от нея касаят нарушаването на обществения ред чрез музикални инструменти, тон колони или други електронни устройства, както и провеждането на сватби и други частни събития на места като тротоари, площади, улици, междублокови пространства, паркове и др. "Според мен наредбата е добра и няма основание да бъде променяна", каза той.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!