Обратно към категорията

На 1 април тестват системата за ранно оповестяване при бедствия

Добавено на: 27.03.2024 09:05
   

В област Ямбол предстои проверка на системата за ранно оповестяване на населението при бедствия и въздушна атака. Сирените ще бъдат задействани идния понедленик, 1 април, от 11:00 часа, съобщават от дирекция "Информационни и комуникационни системи" към Министерството на вътрешните работи.

Националната система се тества два пъти годишно, през април и октомври. Целта е проверка на техническото ѝ състояние и уменията на длъжностните лица за работа с нея, както и обучение на населението за разпознаване на сигналите от сирените, допълват от дирекцията.

На 1 април сирените ще бъдат тествани, освен в област Ямбол, в областите София, Бургас, Варна, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Смолян, Враца и Стара Загора.

Задействането на системата ще е от регионалните контролни възли. Ще бъдат излъчени предварително записани съобщения за техническа проверка, сигнали на живо за укистичните сигнали "Национален сигнал за тревога" и "Национален сигнал за край на тревогата" и съобщение за край на техническата проверка.

От дирекцията призовават гражданите да запазят спокойствие.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!