Обратно към категорията

1 година затвор за мъж, който взел печалба с фалшиви билети (талони) от магазин

Добавено на: 05.03.2020 13:30
   

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Ямбол бе наложено ефективно наказание от 1 година „лишаване от свобода“ спрямо Георги Т. Той е подсъдим за това, че на 07.10.2018 г., за времето от 19:30 ч. до 22:00 ч., в с. Победа, обл. Ямбол, в хранителен магазин, действайки в условиятa на продължавано престъпление, с цел да набави за себе си имотна облага е възбудил и поддържал в Д. И. заблуждение, като представил подправени 4 билети (талони), на които бил придаден вид, че са печеливши за парична печалба в различен размер (от 20 лв, 50 лв. и 100 лв.), като с това причинил имотна вреда на пострадалия в общ размер на 270 лева – престъпление по чл. 209, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1
от НК.

Георги Т. е подсъдим и за това, че на същата дата и на същото място, действайки в условията на продължавано престъпление, чрез нарушаване на гланца на хартията и добавяне на щрихи подправил официални удостоверителни знаци – 4 броя билети (талони) – престъпление по чл. 276, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК. Георги Т. решил да си набави парични средства, чрез въвеждане в заблуждение на Д. И., като му представи подправен билет (талон), на който да е придаден вид, че е печеливш за парична печалба.

За да не бъде установена подправката на лотарийния билет, обвиняемият решил да се възползва, че търговският обект не е оборудван с четец за проверка печалбите на лотарийни билети, а проверката се извършва лично и единствено от продавача, чрез визуален оглед. В изпълнение на така взетото решение на 07.10.2018 г., за времето от 19:30 ч. до 22:00 ч., в с. Победа, обл. Ямбол, в хранителен магазин, подсъдимият, след като получил сумата от 20 лв. от продавача, купил от него билет (талон), след което излязъл пред търговския обект.

Подобен бил начинът за въвеждане в заблуждение на пострадалия и за останалите три билета. Постановеното наказание е общо за двете престъпления. Присъдата на Районен съд – Ямбол, може да бъде обжалвана пред Окръжен съд – Ямбол.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!