Обратно към категорията

По 100 заявления на ден за смяна на лични документи обработват в МВР-Ямбол

Добавено на: 21.01.2020 10:49
   

40 процента повече заявления за лични карти са постъпили през месец януари 2020г., в сравнение с последните три месеца на 2019 г., съобщи регионалният говорител на Областна дирекция на МВР-Ямбол Татяна Павлова. Само през миналата работна седмица в звената на „Български документи за самоличност“ в област Ямбол са приети 539 заявления, като само в областната дирекция са 457.

Очаква се след 1 април да бъде значително по-натоварено, заради изтичането на срока на валидност на голям брой документи за самоличност. В тази връзка от дирекцията призовават гражданите да не изчакват изтичането на крайния срок на валидност на документите и да се възползват от възможността за предсрочната им подмяна.

През 2020 год. изтича валидността на 16105 лични карти, 10838 свидетелства за управление на МПС и 8390 паспорти, издадени от ОДМВР-Ямбол.

Гражданите, чиито документи подлежат на подмяна през 2020 г., могат да посетят звената „Български документи за самоличност“ през първите месеци на годината, когато изтича валидността на по-малък брой документи, като за този период сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР-Ямбол има готовност за организиран прием на заявления с цел намаляване на времето за обслужване.

Българските граждани с постоянен адрес на територията на област Ямбол могат да подават заявление за лична карта или паспорт с обикновена услуга във всяко едно от звената:

-сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР-Ямбол;

-гише „БДС“ в Районно управление Елхово;

-гише „БДС“ в Районно управление Стралджа.

Получаването на готовите документи се извършва в звената, където са подадени заявленията. Работното време на сектор БДС в ОДМВР-Ямбол е от понеделник до петък от 08.30ч. до 17.30ч., а в РУ- Елхово и РУ-Стралджа от понеделник до петък от 08.30ч. до 12.00ч. и от 13.00ч. до 17.30 ч.

Гражданите, притежаващи валиден български електронен подпис могат да подадат заявление за издаване на лична карта и паспорт по електронен път, чрез портала за електронни административни услуги на МВР на интернет адрес: e-uslugi.mvr.bg, припомни още регионалният говорител на ОДМВР-Ямбол Татяна Павлова.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!