Обратно към категорията

101 избирателни секции са образувани в община Ямбол за предстоящите местни избори

Добавено на: 05.09.2023 08:53
   

Със заповед на кмета на община Ямбол са образувани 101 избирателни секции за предстоящите местни избори за кмет и за общински съветници, като утвърди номерацията им и техния обхват и адрес.

С друга заповед са определени и 20 места за обявяването на предварителните избирателни списъци.

Двете заповеди са публикувани на сайта на община Ямбол в секция „Местни избори 2023“, съгласно указанията на Централната избирателна комисия.

Избирателите с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение, ще имат отново възможност да гласуват с подвижна избирателна кутия. За целта, обаче, те трябва да заявяват това писмено до кмета на общината в срок до 14 октомври. Заявлението за гласуване с подвижна избирателна кутия по образец (Приложение № 17-МИ от изборните книжа) трябва да е саморъчно подписано и може да бъде подадено от упълномощено лице или изпратено по пощата, факс или електронно заявление със същото съдържание през интернет страницата на Община Ямбол. При подаване на електронно заявление не се изисква електронен подпис.

Предварителните избирателни списъци – част I (за обявяване), (Приложение № 1-МИ от изборните книжа), ще бъдат обявени от общинската администрация не по-късно от 18 септември 2023 г.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!