Обратно към категорията

1310 нарушения по пътищата на област Ямбол са установени при акция „Зима”

Добавено на: 07.12.2021 16:19
   

Традиционната акция на полицията“Зима“ се проведе в периода от 1-ви до 30 ноември на територията на цялата страна. В хода на акцията по пътищата на територията на област Ямбол са проверени  4619 пътни превозни средства, от тях 3241 леки автомобила, 1245 товарни автомобила, 10 мотоциклета, 13 мотопеда, 35 бр. селскостопанска техника, 46 пътни превозни средства с животинска тяга, 15 велосипеди, 10 индивидуални електрически превозни средства и 3 бр. малогабаритна техника. Съставени са 150 акта и 1121 глоби с фиш, спрени от движение са 25 ППС и 14 други санкции. 

Констатирани са 26 случая на неизправни осветителни системи и сигнализация  на ППС, 10 неизправности на  устройства за стъклопочистване, 3 случая на разкъсани или износени гуми и 6неизправности по велосипеди.

 В рамките на акцията служители на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Ямбол са извършили оглед на състоянието на пътните настилки, сигнализацията с пътни знаци и пътна маркировка, и осветеността на участъците от уличната мрежа с повишена опасност за пътнотранспортни произшествия. За констатирани нередности и пропуски са изготвени 14 предписания до собствениците на пътя. Към момента 10 от предписанията са изпълнени.

Активният контрол по пътищата в региона ще продължи през целия сезон. От  сектор „Пътна полиция“ и апелират към водачите на МПС да бъдат дисциплинирани и да не подценяват рисковете при шофиране в зимни условия.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!