Обратно към категорията

14-годишен от Сливен с голямата награда от "Диана-глас" в Ямбол

Добавено на: 16.12.2019 10:09
   

Иван Едрев от Сливен е носителят на голямата награда Гранд-при от тазгодишния национален конкурс за вокални изпълнители „Диана-глас“, който се проведе на 14 декември в Ямбол. Конкурсът е организиран от НЧ „Диана-1944“ със съдействието на община Ямбол, а наградите бяха обявени след Благотворителен Гала-концерт, който лауреати от „Диана-глас“ и фестивала „Ехо над Тунджа“, илюзионистът Крум Крумов-Трезор, няколкократните републикански шампиони от СКА „Стефан Данчев“ - Сливен, певицата Никол Николова и майсторката на кристал-баланса Даниела Костадинова поднесоха като подарък за жителите и гостите на Ямбол преди Коледа.

„Похвално е това, което правите. Знаете, че аз самият имам благотворителна фондация и подпомагам млади таланти, защото благотворителността осмисля успеха. С тези конкурси и с вашата подкрепа към младите таланти, вие също сте част от хората на успеха“- заяви заместник-кметът на община Ямбол Енчо Керязов при откриването на Гала-концерта.

Първо място от „Диана-глас“ заслужиха Алекс Колев от вокална група „Усмивка“-Сливен и Теодора Димова от Бургас, втора награда получиха Райна Камбурова от Бургас и вокална група „Магия“ при НЧ „Боян княз Български-2006“ от град Панагюрище. На трето място беше класирана Пламена Димитрова от Ямбол.

Журито, с председател Георги Банов – хореограф, Петър Вълканов – вокалист, Иванка Балкова – ръководител модерни и характерни танци и певицата Никол Николова, беше изключително затруднено в класацията и на участниците в провелия се същия ден Регионален фестивал „Ехо над Тунджа“.

Първо място при най-малките единодушно беше присъдено на танцова група „Аеробика“ към ЦДГ „Пламъче“ - Ямбол с ръководител Митка Великова.

Първо място в трета възрастова група беше присъдено и на Фолклорен танцов колектив „Нашенци“ към НЧ „Васил Левски“ - 2003“ - гр. Димитровград, които се раздадоха на сцената в памет на своя ръководител Христо Христов, който напусна този свят на 4 декември.

Две награди – първо и второ място, бяха присъдени и на двата колектива от балет „Кала“ към Общински детски комплекс – Ямбол с ръководител Таня Николова.

Две награди – първо и второ място, заслужиха и танцьорите от „The Self’ Dance” - Стара Загора.

На първо място във втора възрастова група се класира и Студио за народни танци към Общински детски комплекс“ - Ямбол с ръководител Надежда Колева.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!