Обратно към категорията

1500 лв. глоба за БК Ямбол, заради феновете

Добавено на: 09.01.2020 07:54
   

Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) наложи глоба от 1500 лева на БК Ямбол след двубоя срещу Левски-Лукойл, проведен на 23.12.2019 г. в зала "Диана" в Ямбол.
Санкцията е на основание чл.37 т.2 от ДАП на НБЛ във връзка с чл.127, ал.1, от "Правила за провеждане на държавно първенство мъже - НБЛ" за непристойни скандирания на привържениците по адрес на старши треньора на Левски Лукойл - Константин Папазов.
На основание чл. 27 от ДАП, решението подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.
В мотивите се посочва, че съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, по време на срещата трикратно е имало непристойни скандирания от публиката по адрес на Константин Папазов.
"ДАС счита последното за нарушаване на установения ред за протичане на срещата. Нарушението е второ за сезона и скандиранията от публиката по адрес на старши треньора на БК Левски Лукойл са идентични с предходното нарушение, което говори за непредприети мерки от страна на клуба за осуетяване на подобни прояви от страна на поддръжниците му. Вземайки предвид гореизложените утежняващи вината обстоятелства, ДАС определя наказанието в размер на 1500 (хиляда и петстотин) лева, като максималното наказание за това нарушение е в размер до 5000 лева", се казва в съобщението.
Двама играчи на Ямбол също са глобени заради получени технически нарушения. Дарин Иванов е санкциониран с 200 лева, а Петър Вукович със 100 лева.
С по 100 лева са глобени играчите на Левски Лукойл Раян Райт и Йордан Минчев.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!