Обратно към категорията

17 ноември – Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия

Добавено на: 15.11.2019 16:34
   

От 2005 г. по решение на Общото събрание на Организацията на обединените нации всяка трета неделя от месец ноември  се отбелязва  Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

Заупокойна панихида в памет на жертвите от пътни инциденти ще бъде отслужена на 17.11.2019 г. /неделя/, от 11.30 ч. в църквата “Свети Николай Чудотворец”, в Ямбол. Инициативата е на ръководствата на Областна дирекция на МВР - Ямбол и Регионална дирекция “ПБЗН” - Ямбол.

В деня на почит се обръ6щаме към гражданите, представителите на всички държавни институции и неправителствени организации да станат съпричастни към паметта на загиналите при пътни инциденти, към онези, чиито рани още на могат да бъдат заличени и продължават да страдат.

Призоваваме на този ден, в памет на загиналите и страдащите, и в името на живота и здравето, да мобилизираме нашите усилия  за повече толерантност, етика и уважение, да променим поведението си като участници в движението и да намалим нещастията по нашите пътища.
ОДМВР - Ямбол


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!