Обратно към категорията

1845 са назначените членове на СИК-ове към момента в област Ямбол

Добавено на: 24.10.2024 11:59
   

Образуваните секционни комисии в Тридесет и първи изборен-Ямболски до момента са 236 броя. От тях 4 броя са подвижни секционни избирателни комисии, съответно по 1 брой в общините Болярово и Тунджа и 2 броя в община Ямбол. Една секция е образувана в Дом за стари хора – с.Воден, община Болярово, съобщиха за Радио 999 от РИК - Ямбол. Три броя секции са образувани в лечебни заведения на територията на община Ямбол, съответно в МБАЛ „Свети Пантелеймон“-Ямбол АД, МБАЛ „Свети Йоан Рилски“ ООД и „Специализирана болница за активно лечение по кардиология Ямбол“ ЕАД. На 25.10.2024г. се очаква РИК Ямбол да приеме решение относно утвърждаване на избирателна секция за гласуване в място за задържане „Арест-Елхово“ към РС „Изпълнение на наказанията“-Ямбол на територията на община Елхово, с което броя на образуваните секции в Тридесет и първи изборен район – Ямболски ще стане 237 броя.

Назначените членове на секционни избирателни комисии към момента са 1845 лица.

Към настоящия момент РИК Ямбол е регистрирала общо 760 застъпници на кандидатски листи за народни представители на 4 коалиции.

В РИК Ямбол са представени списъци с упълномощени представители на 2 коалиции, като общия брой публикувани упълномощени представители на страницата на РИК към настоящия момент е 210. 

В 155 броя секции в изборния район ще се гласува както с хартиени бюлетини, така и със специализирани устройства за машинно гласуване. 

Към настоящия момент в РИК Ямбол не са постъпвали жалби и сигнали, свързани с нарушения на правилата за провеждане на предизборната кампания. 

На 17.10.2024г. РИК Ямбол организира провеждането на демонстрационни пробни гласувания с машини на територията на изборния район, съответно за гражданите на общините Ямбол, Тунджа, Стралджа и Елхово. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2024

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!