Обратно към категорията

197 са свободните места в 34 паралелки в ямболските гимназии

Добавено на: 27.07.2021 07:17
   

Днес е последния ден, в който неприетите все още в гимназия бъдещи осмокласници могат да подадат документи за участие в трето класиране. Те подават заявление по образец в училищата – центрове или по електронен път, в което може да променят и пренаредят желанията си съобразно обявените незаети места след II етап на класиране.

Свободните места в 34 паралелки в област Ямбол са общо 197 и са обявени на сайта на Регионално управление на образованието. Най-много – по 17 незаети места, има в паралелката по електронна търговия в ПГИ "Г. С. Раковски" и паралелката за спедиция, транспортна и складова логистика в Професионалната гимназия по хранителни технологии и туризъм.

Още 14 ученици се очаква да попълнят паралелката по пчеларство и бубарство в ПГЗ "Христо Ботев". 11 са свободните места в профила предприемачески в ЕГ "Васил Карагьозов", 10 са в паралелката по малък и среден бизнес в ПГ „Стефан Караджа“ в Елхово. Останалите паралелки са почти запълнени.

При III етап на класиране учениците не запазват мястото си от по-преден етап на класиране. В него може да участва и ученик, който не е участвал в предходните етапи на класиране.

Списъците с приетите ученици на ІІІ етап на класиране ще бъдат обявени до 29 юли, а записването е до 30 юли в училището, в което са приети.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!