Обратно към категорията

20 % от гласувалите в ямболско са избрали машините

Добавено на: 06.04.2021 14:45
   

10 075 избиратели или 20 % от отишлите до избирателните секции в област Ямбол са гласували машинно, само на един от тях – избирател от село Победа в община Тунджа, вотът е недействителен. Това е възможно, когато избирателят не отбележи нито едно от квадратчетата в електронната бюлетина на дисплея на машината и направо гласува с празен вот. Това е различно от опцията „Не подкрепям никого“, каквато имаше включена и в машинното гласуване.

160 от гласувалите машинно са отбелязали, че не подкрепят никого, а общо с хартиените бюлетини тези, които не подкрепят никого са 622-ма.

От всички 159 секции в област Ямбол, в които имаше възможност и за машинно гласуване, само в избирателната секция в елховското село Гранитово, както и избирателите от улица „Тополница“ и ж.к-с „Райна княгиня“ бл.18 и 19 и членовете на секционните избирателни комисии там не са се престрашили да се доближат до машината. В останалите секции в ромския квартал в Ямбол е имало по 10, че и по 27, 31 избирателя, които са предпочели машините.

По един човек е гласувал на машина в елховските села Лесово и Пчела, както и в 7-ма секция в Стралджа. Най-силен интерес към машинното гласуване е имало в избирателните секции в централната част на Ямбол, както и в селата Кукорево, Калчево, Кабиле и Веселиново. Сред роднините на бащата на компютъра Джон Атанасов в село Бояджик има само 27 гласували на машина, което е едва 5,5 % от общо гласувалите там на 4 април.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!