Обратно към категорията

20-ти Самоходен артилерийски дивизион тържествено отбеляза празника на Сухопътните войски

Добавено на: 17.11.2022 13:19
   
На 17 ноември на строевия плац на военно формирование 54100 Ямбол, личния състав на 20-ти Самоходен артилерийски дивизион тържествено отбеляза празника на Сухопътни войски - 19 ноември.
Тържественият строй беше приет от Командира на 20 самоходен артилерийски дивизион - подп. Георги Георгиев. В приветственото си слово той запозна военнослужещите със славната история на победите на българската армия за Свободата и Независимостта на България.
“Искам да изразя своята командирска удовлетвореност и към всички Вас - военнослужещите и цивилни служители от 20 самоходен артилерийски дивизион, които продължавате всеотдайно да изпълнявате с чест и достойнство нелеките задачи в трудното и напрегнато ежедневие. При изпълнение на служебните си задължения вие винаги сте защитавали воинските ценности, висок боен дух, мотивация и храброст-качества, които са се превърнали с времето в основни стожери на Българската армия.” - изказа в словото си подп. Георги Георгиев.
Тържественото честване продължи с прочитане на заповеди за награждаване на военнослужещи и цивилни служители с грамоти и благодарности за проявено усърдия и висок професионализъм при изпълнение на служебните задължения.
По повод празника на строевия плац на войскови район 1420 “Кабиле” в.ф. 54100 и в.ф. 52590 организираха съвместно “Ден на отворените врати”, където формированията развърнаха демонстративни центрове с основни образци въоръжения и техника на двете формирования.
Незабравими бяха и емоциите на най-малките посетители, които проявиха особено голям интерес към МТЛБ-У от Автоматизирана система за управление на огъня на сртилерийски дивизион “Вулкан” и 122мм 2С-1 “Гвоздика”.
Преди 137 години, в хода на Сръбско-българската война, младата българска армия, състояща се тогава изцяло от Сухопътни войски, достойно защитава Съединението на България и правото на българския народ да живее обединен и свободен.

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!