Обратно към категорията

На 20 юли обявяват резултатите от второто класиране в гимназиите

Добавено на: 18.07.2021 10:05
   

На 20 юли, вторник, ще излязат резултатите от второто класиране в гимназиите. Срокът за записване е до 22 юли, припомнят от Регионалното управление на образованието.   

Само една специалност е закрита в Ямболска област след първо класиране за прием в осми клас, заради липса на достатъчно кандидати да се обучават в нея. Това е специалността „Икономическа информатика“ в Професионалната гимназия по икономика – Ямбол. Във всички останали 17 учебни заведения в региона, които предлагат специалности след завършен 7 клас, приемът продължава.

Общият брой на местата според одобрения план прием е 1138, а седмокласниците са 1112. 960 от тях бяха класирани още на първи етап.

С най-висок максимален бал от 487 точки в региона е математическата паралелка в ПМГ „Атанас Радев“, на второ място с 482 точки е математическа паралелка на Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“ – Елхово, на трето с 452,250 точки е паралелка „Графичен дизайнер“ в Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн “Кольо Фичето”.

С най-нисък максимален бал е паралелка „Техник – животновъд“ в Професионална гимназия по земеделие „Христо Ботев“ – Ямбол – 156 точки.

От 26 юли отново ще отворят училищата – центрове за прием на документи за трето класиране. За участие него учениците подават заявление по образец на място или по електронен път, в което може да променят и пренаредят желанията си съобразно обявените незаети места след II етап на класиране. Списъците с приетите ученици ще бъдат обявени до 29 юли, а записването е до 30 юли в училището, в което са приети.

Незаетите места след ІІІ етап на класиране ще бъдат обявени на сайта на РУО – Ямбол до 2 август, а попълването им ще се осъществи до 10 септември по ред, определен от директора на съответното училище, при спазване на изискването за класиране на учениците в зависимост от формирания бал.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!