Обратно към категорията

21 април 2023 - Ден на отворени врати в Окръжен съд - Ямбол

Добавено на: 19.04.2023 10:53
   

Съдебната палата отваря вратите си за посетители на 21 април, 2023 г. През целия ден ще се провеждат информационни турове на тема "Съдът отблизо", за които вече има запазени часове.

За 13 ч. в зала № 3 на Окръжен съд - Ямбол е организирана дискусия на тема "Животът ни без правила - за или против", с участието на ученици от 11 а клас на ПГ "Васил Левски" в Ямбол като заключителна част от Образователната програма "Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури". Веднага след дискусията ще бъдат връчени свидетелства и награди на участниците в програмата - 2022 - 2023 г., осъществена от Окръжен съд и Окръжна прокуратура.

От 13.45 ч. ще се проведе церемония по награждаване на победителите в конкурса на тема: "#PRAVOTO#, обявен от Окръжен съд - Ямбол. Творбите ще бъдат изложени във фоайето на съда.

По предложение на административния ръководител председател на Окръжен съд - Ямбол Васил Петков ще бъде връчена и стипендия на нуждаещ се студент от Ямбол, който се обучава по специалността "Право" в Бургаски свободен университет. Стипендията, в размер на 1500 лв., е осигурена от Адвокатска колегия - Ямбол, Окръжен и Районен съд - Ямбол, Административен съд, Окръжна и Районна прокуратура - Ямбол.

Провеждането на "Ден на отворени врати" е важна част от осъществяването на дейностите на органите на съдебната власт в рамките на комуникационната им политика. Програмата на този ден е насочена към ученици от различни класове, граждани и техните структури, медии. Основните цели на "Ден на отворени врати" са насочени към повишаване на правната култура и приобщаване на българските граждани към основната мисия на органите на съдебната власт.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!