Обратно към категорията

21 жилищни блока ще бъдат санирани в област Ямбол

Добавено на: 02.01.2024 13:07
   

Общо 21 жилищни блока ще бъдат санирани в област Ямбол със средства от Националния план за възстановяване и устойчивост. Това показа справка на БТА в публикувания списък на сайта на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

В Ямболска област най-много многофамилни сгради ще бъдат обновени в община Елхово – 10, следвана от община Ямбол – девет. В община Стралджа ще бъдат санирани два жилищни блока. Над 37 млн. лева е одобреното финансиране в областта от първия етап на програмата. От тях 27,6 млн. лева за Ямбол, 8,7 млн. лева за Елхово и 1,1 млн. лв. за Стралджа.

Както съобщи БТА, около 90 млн. лева бяха предвидени за област Ямбол в първия етап на програмата за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. От тях 30 млн. лева бяха за община Ямбол, а по 15 млн. лв. – за общините Елхово, Тунджа, Стралджа и Болярово.

В резервните списъци за втория етап са включени общо 58 жилищни блока в Ямболска област. От тях в Ямбол – 31, в Елхово – 21, в Болярово – пет, в Стралджа – един блок.

Предвиденият бюджет за втория етап е общо 282 470 400 лв. за България. Одобрените сгради ще получат до 80% безвъзмездна финансова помощ, съобщиха от регионалното министерство.

Източник: БТА


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!