Обратно към категорията

23 са досъдебните производства в Ямбол за нарушена карантина

Добавено на: 16.04.2020 11:33
   

Във връзка с предстоящите Великденски празници  от ОДМВР – Ямбол е създадена организация и са предприети мерки за гарантиране на сигурността и безопасността на жителите от региона. С полицейско присъствие ще бъдат обезпечени обществените места около храмовете, по-големите търговски обекти и райони в областта, където е възможно струпване на хора. Дежурните екипи ще следят за  спазването на обществения ред и на въведените противоепидемични мерки. Засилен контрол ще има и по отношение на спазването и наложените ограничения, касаещи пропускателния режим на изградените контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните пътни артерии на областния град. Призоваваме гражданите, на които се налага да пътуват от и към град Ямбол да попълват коректно и вярно причините в декларациите.

Напомняме на жителите на областта, че мерките срещу разпространението на COVID-19 изключват присъствието  на граждани на спортни и детски площадки, паркове, градски градини, съоръжения на открити и закрити обществени места, както и посещението на лица под 60 годишна възраст на търговски обекти и аптеки в часовете от 08:30 ч. – 10:30 ч.

Припомняме, на всички, които са поставени под карантина с предписание от РЗИ , че трябва да спазват наложените ограничителни мерки, да не напускат посочените от тях адреси. От началото на въведените противоепидемични мерки срещу разпространението на коронавирус в ОДМВР – Ямбол са образувани 23 досъдебни производства за неспазване на наложена карантина /чл. 355 от НК/ и съставени са 57 акта за нарушаване и неизпълнение на противоепидемичните мерки /чл. 209 А от Закона за здравето/.

Уважаеми съграждани, благодарим Ви за дисциплината и проявената отговорност в условията на въведеното извънредно положение в страната. Призоваваме преди и по време на светлите  християнски празници тази дисциплина да продължи. Спазвайте стриктно въведените противоепидемични мерки, бъдете коректни във всяко едно отношение, защото така ще предпазите себе си и близките си.

Останете си вкъщи!

Областна дирекция на МВР – Ямбол


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!