Обратно към категорията

На 26 октомври – Димитровден Болярово отбелязва своя празник

Добавено на: 26.10.2023 09:02
   

ИЗПЪЛНЯВАЩАТА ДЛЪЖНОСТТА КМЕТ НА ОБЩИНА БОЛЯРОВО НИНА ТЕРЗИЕВА:

БОЛЯРОВО ТОВА СА ХОРАТА ПРЕДИ НАС, ТОВА СМЕ НИЕ, КОИТО ДНЕС СЪЗДАВАМЕ ОБЛИКА НА ГРАДА, ТОВА СА ДЕЦАТА НИ

Уважаеми жители на община Болярово,

Скъпи съграждани,

На своето четиридесет и пето  заседание, проведено на 29.04.2011 година  Общинският съвет на Болярово прие Решение № 461, с което се съобрази с  внесената подписка от жителите на града и възстанови традицията на 26 октомври – Димитровден Болярово да отбелязва своя празник!

Вече дванадесет години всички, които сме свързани с Болярово, имаме своя общ повод да си спомним за мястото, където сме родени, мястото, в което сме живели, работили, обичали, от което сме си тръгнали или където сме се завърнали.  Различни са съдбите и хората, но градът е един-Болярово!

Традиция е всички, които са свързани с нашия град, независимо къде са, днес да си спомнят за малкото китно градче, което носи своята история, има настояще и бъдеще!

Историята е написана, както се пише историята на един човешки живот – и с тъга и с радост, с усмивки и със сълзи, с разрушение и със съзидание, с успехи и неуспехи. Защото Болярово това са хората, които са били  преди нас и носим дълбоко в сърцата си! Да  си спомним за тях!

Болярово сме и ние, които днес, с делата си създаваме облика на  града, в който живеем.

Години наред ръководството на общината полага усилия да подобрява условията за живот в град Болярово. Изпълняваме проекти, финансирани от различни източници, с които ремонтираме улиците и тротоарите, детската градина, сградите на социалните услуги, които са на територията на града, предстои мащабен ремонт на сградата на СУ „Доктор Петър Берон“, изградихме площадка за открит фитнес, ще подобрим условията във фитнес-залата, поддържаме изградените обекти. Полагаме усилия да разкриваме работни места с всички възможности, с които разполага местната власт. Социалният патронаж осигурява храна до домовете на над 300 жители на общината, предоставяме в максималния възможен капацитет услугите – лични и социални асистенти, помагаме дейността на пенсионерския клуб, предстои ремонт на етнографската музейна сбирка…

Град Болярово са и нашите деца, които живеят тук или децата, които само понякога се връщат тук или децата, които там далече  си спомнят за родното място! Децата ни носят нашето бъдеще и нашите надежди и ние сме длъжни да направим всичко възможно, за да  поискат да останат тук, да се връщат тук или да си спомнят за Болярово!

Да бъдат благословени дните на всички, които са свързани с нашия град  - жители и гости, партньори и представители на бизнеса, нека да успяват добрите дела и начинания!

Честит празник, скъпи съграждани!

 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!