Обратно към категорията

29 юни - Ден за безопасността на движението по пътищата (СНИМКИ)

Добавено на: 29.06.2022 15:05
   

От 2019 г. с решение № 2353/19.06.2019 г. на правителството на Република България 29 юни е обявен за Ден на безопасността на движението по пътищата.

Превантивните мероприятия за отбелязване на този ден в Ямбол започнаха вчера, 28 юни с инициатива на ПГЗ „Христо Ботев“ и съдействието на служители от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Ямбол. На една от пешеходните пътеки на ул. „Търговска“, в близост до голям търговски обект, ученици от 11 клас раздаваха превантивни материали, извършиха демонстративно преминаване и  помагаха на възрастни граждани при пресичане на пътното платно.  

На 29 юни, на  кръстовището на бул.“Д.Благоев“ и ул.“Преслав“ деца от ДГ „Пламъче“, а на кръстовището на ул.“Граф Игнатиев“  и  ул.“Милин камък“ деца от ДГ „Щастливо детство“ заедно със служители на сектор „Пътно полиция“ при ОДМВР – Ямбол отправиха своя призив към всички участници в движението да бъдат внимателни и толерантни на пътя.  Малчуганите демонстрираха отлично познаване на правилата за движение, като пешеходци и като пътници в автомобилите, а със съдействието на полицаите раздадоха листовки на пешеходци и водачи на МПС в района на кръстовищата.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!