Обратно към категорията

В 3 болници в Ямбол и 5 в Сливен ще приемат евентуално пациенти с коронавирус

Добавено на: 30.03.2020 08:20
   

Три лечебни заведения на територията на Ямболска област са посочени в заповедта на здравния министър и в тях трябва да бъдат обособени помещения за евентуално настаняване на болни от Covid-19.

Многопрофилните болници в Ямбол и Елхово разкриха дарителски сметки, за да подпомогнат бюджетите си.

Една областна, една общинска и една частна болница са посочени в заповедта на министър Ананиев за настаняване на болни с коронавирус. Предвидено е в тях да бъдат разкрити общо 126 легла.

В Ямбол вече е подготвена отделна сграда с 32 легла, от които 6 ще са интензивни. В болницата в Елхово също е предвидено помещение с 10 легла, но там разполагат с един единствен респираторен апарат, липсва и медицински персонал.

От лечебното заведение се обръщат към дарители, за да могат да се осигурят дезинфектанти и лични предпазни средства като маски, ръкавици и еднократни престилки.

Дарителска сметка откри и многопрофилната болница в Ямбол. В лечебното заведение очакват до средата на април да пристигнат респиратори, както и апарат за бързо тестване.

В Сливен определените от здравния министър болници за настаняване на болни от коронавирус са 5, като в тях са обособени общо 284 легла. А общо за страната са предвидени 7391 легла във всички 28 области.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!