Обратно към категорията

На 3 ноември отварят ценовите предложения за технически проекти за ремонта на над 50 км пътища в област Ямбол

Добавено на: 01.11.2022 10:32
Снимки: илюстративна
   

На 3 ноември ще бъдат отворени ценовите предложения на подалите оферти за обявената от Областно пътно управление – Ямбол обществената поръчка за изработване на технически проекти за основния ремонт на над 50 км републикански пътища в областта. Прогнозната стойност на поръчката е 1 006 000 лв. без ДДС. Тя е в две обособени позиции.
Първата е за проектиране при ремонта на 11 км от второкласния път II-53 Тамарино - Войника /от км 173+800 до км 184+800/. Трасето осигурява пряка връзка между областните центрове Ямбол и Бургас и е алтернатива на АМ „Тракия“ за пътуващите в участъка. Предвижда се ремонтът да се извърши в отсечката от с. Тамарино, през с. Войника, до границата с област Бургас.
Подадените оферти за тази позиция са 11.
Срокът за изпълнение на проучвателно-проектантските работи е 60 календарни дни, който започва от датата на сключване на договора и включва само времето за проектиране. Изпълнението на проектните работи ще се извърши в три междинни етапа.
Втората обособена позиция е за изработването на технически проект за ремонта на 39,3 км от път III-5308 Калчево – Саранско – Каменец – Стефан Караджово /от км 0 до км 39+300/. Трасето е важна пътно-транспортна връзка в област Ямбол и свързва общините Тунджа, Стралджа и Болярово. Участъкът започва от с. Калчево, преминава през с. Саранско, с. Каменец и с. Стефан Караджово и завършва при кръстовището с път II-79 Болярово – Голямо Крушево. Индикативната стойност на поръчката е 786 000 лв. без ДДС. Кандидатите за изготвянето на техническия проект са 13 дружества. Срокът за изпълнение на проучвателно-проектантските работи е 90 календарни дни, който е разделен в три междинни етапа.
Изработването на техническия проект е първата и задължителна стъпка за предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовия проект ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността и срокът им за изпълнение, уточняват от Агенция „Пътна инфраструктура“.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!