Обратно към категорията

404 са обучените преброители и контрольори в област Ямбол

Добавено на: 06.09.2021 09:58
   

От полунощ започва официалното преброяване на населението на България. То ще продължи до октомври и ще се проведе в два етапа - по електронен път и с посещение от преброители.

Към 1 септември броят на обучените преброители и контрольори в област Ямбол е 404. В община Болярово обучените лица са 31, в община Елхово - 68, община Стралджа - 37, община Тунджа - 127 и в община Ямбол - 141 лица. На всеки преброител са определени средно по два преброителни участъка, а един контрольор ще координира работата и ще отговаря за няколко преброители, стана ясно на проведеното заседание на Областната преброителна комисия.

Те ще посещават домовете от 18 септември до 3 октомври във времето от 8 до 20 часа. До полунощ на 17 септември имаме възможност да попълним сами електронната карта, като след това предоставим съответния код, който ще ни генерира системата.

От Националния статистически институт (НСИ) напомнят, че на отказалите да участват в преброяването граждани ще бъде наложена глоба от 160 лева.

От българските граждани, които не са в България към 7 септември, ще се преброяват тези, които отсъстват временно (за по-малко от една година) от страната. Българските граждани, които пребивават постоянно в чужбина, ще бъдат обект на преброяване в страните, в които живеят.

Целта на всяко преброяване е да установи броя на постоянно пребиваващите на територията на дадена страна хора, за да може те да получат по-добри административни, здравни, образователни услуги, социално подпомагане.

За преброяването не е важно дали сме собственици, наематели или наемодатели, а в какви условия живеем, за това как стигаме до работното си място, дали хората с увреждания имат затруднения при достъпа до собствения си дом, дали търсим активно работа, уточняват още от НСИ.

Над 400 служители от централния и регионалните офиси на НСИ ще отговарят на гражданите по време на националното Преброяване на населението и жилищния фонд между 7 септември и 3 октомври. При въпроси по преброителната карта или при технически казуси хората могат да звънят на *2021 или на 02/907-84-30.

Обажданията към национален номер *2021 са възможни от мобилни и фиксирани номера. За абонат на фиксирани мрежи обаждането ще е на цената на един градски разговор. Потребител на мобилна услуга ще заплаща разговора на цената на един разговор в мрежата на телекомуникационния оператор, на който е абонат. За абонатите на Теленор и Виваком мобайл ще можете да се възползвате и от „безплатните си минути“, ако разполагате с такива. За абонатите на А1 цената за обаждане към *2021 ще бъде съгласно абонаментния им план за мрежата на А1.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!