Обратно към категорията

42 механизиран батальон отваря вратите си в Ямбол по случай празника на формированието – 19 април

Добавено на: 18.04.2024 11:08
   

На 19.04.2024г., от 10.00 часа, 42 механизиран батальон – Ямбол отваря вратите си за обществеността по случай празника на формированието – 19 април.

По случай бойния си празник, в района на формированието, организаторите подготвиха поредната си среща с жители и гости на Ямбол и петте общини от областта. В рамките на организирания Ден на отворени врати приятелите на батальона ще могат да присъстват на тържественото приемане на строя, да наблюдават статичен и динамичен показ, да се запознаят с основни правила за стрелба с автомат „Калашников”, с правилата за поставяне на противогаз, с действия за оказване на първа медицинска помощ, както и с основни образци въоръжение и техника на военното формирование.

Специално за средношколци и гимназисти са предвидени надпревари за нормативи по дисциплини и по задания, с предвидени символични награди за най-добрите. Ще се проведе и традиционния турнир по футбол на малки вратички между формированията от гарнизон Ямбол.

Емблематичната войнишка боб чорба, приготвена на развърната полева кухня, ще може да дегустира всеки желаещ да сподели празника с военнослужещите, а атмосферата на априлската проява от календара на формированието ще се допълва от военни маршове и емблематични песни за армията ни и нейните бойни успехи.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!