Обратно към категорията

42 механизиран батальон – Ямбол отваря вратите си за обществеността по случай празника на военното формирование

Добавено на: 05.04.2023 16:01
   

По случай 19 април – Празник на 42 механизиран батальон, военното формирование от състава на Втора Тунджанска механизирана бригада организира Ден на отворени врати, който ще се проведе на 19.04.2023 г.(сряда), от 10.30 часа, в района на формированието.

По случай бойния си празник организаторите подготвят поредната си среща с жители и гости на Ямбол и областта. В рамките на организирания Ден на отворени врати приятелите на батальона ще могат да наблюдават демонстрация на специализиран ръкопашен бой, да се запознаят с основни правила за стрелба и желаещите ще имат възможност да стрелят с автомат „Калашников” (с халосни патрони). Присъстващите ще могат и да се  запознаят с правилата за поставяне на противогаз, с действия за оказване на първа медицинска помощ, както и с основни образци въоръжение и техника на военното формирование.

Емблематичната войнишка боб чорба, приготвена на развърната полева кухня, ще може да дегустира всеки желаещ да сподели празника с военнослужещите, а атмосферата на априлската проява от календара на формированието ще се допълва от военни маршове и емблематични песни за армията ни и нейните бойни успехи.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!