Обратно към категорията

На 6 юни китайският посланик ще бъде на официално посещение в Ямбол. Визитата е по покана на община Ямбол

Добавено на: 05.06.2023 13:11
   

На 6 юни Негово Превъзходителство г-н ДУН Сяодзюн, посланик на Китайската Народна Република, ще бъде на официално посещение в Ямбол. Гостуването е по покана на ръководството на община Ямбол.

Визитата ще продължи почти през целия ден, а по време на посещението ще се обсъдят възможности за културно и икономическо сътрудничество.

Програмата предвижда посещения на различни културни институции, както и на изградени и новоизграждащи се паркови зони в Ямбол. Предвидено е високите гости да посетят и предприятие в града.

Китайската икономика е една от водещите в света и по време на срещата ще се търсят възможности за партньорство и инвестиции. Културата на голямата азиатска страна е популярна в България и ще се търси съдействието на Негово Превъзходителство г-н ДУН Сяодзюн, посланик на Китайската Народна Република, за експониране на образци от китайската култура в някои от новоизграждащите се паркови зони в Ямбол - линеен парк "Корито на река Тунджа" или бившето "Опитно поле". Идеята е на ръководството на община Ямбол и е част от стратегията за развитие на културния туризъм в Ямбол.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!