Обратно към категорията

65 години Фолклорен ансамбъл „Тунджа“

Добавено на: 29.06.2020 15:53
   

Община „Тунджа” и ръководството на Фолклорен ансамбъл „Тунджа” се готвят да отбележат достойно годишнината на културния институт с премиерен спектакъл и поредица от концерти в края на септември и началото на октомври.

Ансамбъл „Тунджа“ е вторият създаден в страната Фолклорен ансамбъл, след Национален фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ и това е повод за гордост и самочувствие на хората от общината, които съумяха да съхранят в годините този културен институт, който е живата връзка с нашата родова памет, с нашите традиции, с нашата българска идентичност.

На традиционния брифинг Петър Димитров- директор на ансамбъла, сподели, че за честването на годишнината са подготвили изцяло нова програма, с която да изненадат своята публика, както и нов сайт- www.tundjafolk.bg, който съдържа подробна информация от създаването на ансамбъла до днес.

По повод 65-та годишнина на Фолклорен ансамбъл „Тунджа“ Величко Димитров- фотограф, заедно с Държавен архив- Ямбол, са обработили аудио, видео и фото файлове, които обхващат историята на ансамбъла в периода 2004-2020 г. в навечерието на празника ще бъде подготвена и представена тематична фотоизложба.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!