Обратно към категорията

85-годишна жена загина при пожар в Тополчане

   

85-годишна жена загина при пожар в Тополчане

85-годишна жена загина при пожар вчера в сливенското село Тополчане. Във вторник в 11:11 часа в оперативния център при РДПБЗН-Сливен е получен сигнал за пожар в къща в с. Тополчане. 2 пожарни автомобила са се включили в потушаването на огнената стихия. 85-годишна жена е загинала вследствие на задушаване от дима. Унищожено е домашно имущество,  черна и бяла техника, опушени са и стени. 
При пожар в къща в Мездра пък пострада 64-годишна жена. Тя е с изгаряния по горни крайници и тялото.
В Павел баня горя кухня на ресторант на балнеохотел, пострадали няма, не се е наложила и евакуация. 
Тази сутрин 5 екипа огнеборци гасиха пожар и цех за пластмасови изделия в село Царимир, община Съединение. Изгорели са открит навес и склада с готова продукция пластмасови изделия, суровини и опаковки. Спасено и производственото хале.
181 пожара са гасили огнеборците в страната вчера, съобщават от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“. 11 от тях са в жилищни сгради; 2 в горски масиви; 145 пожара в сухи треви, горска постеля и храсти; в стърнища; отпадъци и 4 други. 
Заради високите температури индексът на пожароопасност днес е с код оранжев за област Ямбол, част от област Сливен, по черноморието, Дунавската равнина и Западна България. В следващите два дни рискът в тези райони е екстремален с код червено, което означава, че са възможни бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони, които заради вятъра ще бъдат трудни за овладяване.

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!