Обратно към категорията

Администрациите в областите Ямбол и Сливен обявиха свободни места за млади висшисти

Добавено на: 10.09.2022 09:57
   

Общо 165 работни места за млади висшисти без трудов опит по специалността си са разкрили 22 областни и 143 общински администрации по програма „Старт на кариерата“, която се изпълнява от Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта. До 14 септември младежите могат да кандидатстват с едно заявление за до 3 от обявените свободни позиции.
Общините Ямбол и Елхово и областна администрация – Ямбол са обявили по едно работно място за безработни младежи с висше образование.
В област Сливен също са обявени свободни работни места за млади висшисти – по едно в общините Сливен, Нова Загора и Котел и в областната администрация.
Обявените до момента свободни позиции дават шанс на всички млади висшисти, независимо от тяхното висше образование, да започнат работа по програмата. Кандидатите трябва да не са навършили 29 години към 14 септември 2022 г. включително, да нямат трудов стаж по придобитата от висшето образование специалност и да са регистрирани в бюрото по труда като безработни или заети търсещи работа лица.
Одобрените кандидати ще бъдат назначени на работа за период от 12 месеца и ще могат да придобият стаж по специалността си.
До 13 септември областните и общинските администрации, които все още не са заявили работно място по програма „Старт на кариерата“, могат да го направят в бюрата по труда в цялата страна.
Младежите могат да подадат своите документи в бюрото по труда, в което са регистрирани или по електронен път чрез публикувания на сайта на Агенцията по заетостта формуляр https://forms.gle/mnao94d1vptTi2uJ8. Заявление може да се подаде и чрез мобилно устройство, ползвайки QR код, публикуван в рубриката за програмата на официалния сайт на Агенцията по заетостта, както и да се получи от служителите в бюрата по труда.
Кандидатите могат да се запознаят с ежедневно актуализирания списък на обявените работни места, реда, условията и необходимите документи за кандидатстване, които са достъпни на информационните табла на всички бюра по труда в страната и са публикувани на официалната интернет страница на Агенцията по заетостта в рубрика „Програма „Старт на кариерата“ на следния адрес: https://www.az.government.bg/pages/programa-start-na-karierata/.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!