Обратно към категорията

Акция по кръводаряване провеждат в Областна администрация в Ямбол

Добавено на: 02.10.2019 10:26
   

Днес се провежда акция за безвъзмездна кръводаряване в Ямбол. Тя е до 13.00ч., в сградата Областна администрация – Ямбол под мотото: „Заедно можем повече!“

Организаторите от БЧК и Отделението по трансфузионна хематология /известно като Кръвен център/ напомнят, че всеки здрав човек на възраст между 18 и 65 години, за който няма лекарска забрана, може да дарява кръв поне веднъж годишно, като по този начин спасява поне един човешки живот и увеличава защитните сили на собствения си организъм.

Областна администрация подкрепя акцията с предоставянето на зала на втория етаж и включването на част от администрацията в кръводаряването, уточни зам.-областният Волен Дичев. Всеки гражданин може да се включи в инициативата.

Кампанията „Заедно можем повече“ започна от септември, най-вече на територията на община Тунджа. БЧК направи демонстрация на техника по оказване на първа помощ при инциденти с деца от ЦДГ “Звездица” в село Скалица. В ЦДГ “Радост” в село Бояджик беше организиран урок по пътна безопасност и първа помощ за деца на възраст от 4 до 6 години.

Предстои провеждането на открити уроци по пътна безопасност и първа помощ с ученици от първи до четвърти клас през месец октомври, като инициативата ще се проведе съвместно с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към община “Тунджа” и РПУ-Тунджа, съобщи директорът на БЧК-Ямбол Митко Филипов.

Продължава и национална дарителска кампания за набирането на средства за деца, пострадали при пътно-транспортни произшествия, чрез SMS на кратък номер 1255. БЧК е инициатор на създаването на национален дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при произшествия на пътя. От 2000 г. досега са подпомогнати 757 деца. Номерът е активен до 31 октомври 2019 г.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!