Обратно към категорията

Алеи в парка на Ямбол ще носят имената на Минчо Боев и Христо Вълев

Добавено на: 21.09.2020 10:27
Снимки: Община Ямбол
   

Алеи в Градския парк на Ямбол да носят имената на легендарния спортен деятел Минчо Боев и на създателя на парка Христо Вълев. За това ще гласуват в четвъртък общинските съветници.

Кметът Валентин Ревански е внесъл предложение алеята западно на зала „Диана“, започваща от северния вход на парка край бензиностанцията до централната алея, да бъде назована на името на Минчо Боев. А мотивите затова са, че уважаваният деятел на спорта Минчо Боев има особени заслуги за построяването на зала „Диана“. Тази година отбелязваме 55 години от построяването на зала „Диана“ и 120 години от организираното физкултурно движение в Ямбол, добавя кметът Валентин Ревански.

Алеята южно от зала „Диана“, започваща от входа на парка до изхода за централна гара, пък да носи името на Христо Вълев Керемидчиев. Предложението за това е на постоянната комисия в Общинския съвет „Култура, читалищна дейност и културен туризъм“.

Главната алея в парка носи името на Руси Хайдутов с решение на Общинския съвет от 27 юни 2008 г., припомнят от комисията. Руси Хайдутов е главният градинар в парка от 1925 г. и прави всичко възможно да го превърне в европейски.

Христо Вълев е този, който още през 1882 г. с много лични агитации успява да убеди общинските съветници и кмета Димитър хаджи Генов общината да предостави мястото зад моста и пътя за старата гара за изграждане на градска градина, допълват още от комисията.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!