Обратно към категорията

Ансамбъл "Българе" ще представи спектакъла "Осмото чудо" в Ямбол

Добавено на: 08.09.2020 12:49
   

На 10 септември 2020 г., четвъртък, от 20:30 часа в Спортна зала "Диана" в Ямбол Национален фолклорен ансамбъл "БЪЛГАРЕ" ще представи за първи път в Ямбол нашумелия си мащабен спектакъл "Осмото чудо". Най-после многобройните запитвания на ямболии кога ще могат да видят и в своя град емблематичната постановка, вече четвърта година триумфално шестваща по родните сцени, ще бъдат удовлетворени.

Гостуването на спектакъла се осъществява под патронажа на кмета Валентин Ревански и със съдействието на Община Ямбол.

"Осмото чудо" по сценарий, хореография и режисура на продуцента и хореограф на ансамбъла Христо Димитров е запленяващо пътешествие в света на неравноделните музикални размери в българския фолклор. Спектакълът е оригинална режисьорска комбинация от филм, театър и динамичните ни народни танци и песни, следваща интригуващ сценарий, в който зрителите преоткриват за себе си личността на един верен приятел на България отпреди век - кореспондента на в. "Таймс" за Балканите Джеймс Баучер. Ролята на ирландския журналист е великолепно изиграна от незабравимия холивудски актьор Бен Крос. Българският актьор Атанас Сребрев в образа на унгарския композитор Бела Барток е негов партньор в разговора, който двамата водят при пътуването си в "Ориент Експрес".

Повествованието преминава през 7 музикално-танцови фолклорни картини, впечатляващо представени от танцьорите и солистите на "БЪЛГАРЕ". В четвъртия авторски проект на ансамбъла наред със закачливите теми от фолклора в песни и танци, един крилат артист редовно обира овациите на публиката.

За голяма радост на създателите му, интересът към спектакъла "Осмото чудо" се оказа нестихващ. През изминалите почти четири години от премиерата му на 14 юни 2016 г., той е игран в пълната си и в кратката си версия близо 200 пъти в почти всички градове в страната, като 6 от тях на престижната сцена на НДК, 3 - в Двореца на културата и спорта във Варна и пред българската диаспора в град Валенсия, Испания.

След двата часа и половина в магията на завладяващите български ритми, зрителите направо остават без дъх, за пореден път изпитвайки гордост от уникалното ни фолклорно наследство. Жителите и гостите на Ямбол сами ще се убедят в това вечерта на 10 септември, когато ще имат възможността да се докоснат до вълнуващото изкуство на Национален фолклорен ансамбъл "БЪЛГАРЕ".

Представлението ще се състои при пълно спазване на изискванията на Министерството на здравеопазването във връзка с епидемията от Ковид 19. МЕСТАТА ЩЕ СЕ ЗАЕМАТ ПРЕЗ ЕДНО, А МАСКИТЕ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ! Закупените за по-рано обявявани дати билети важат без презаверка. Справки на тел. 0876 694083. С медийното партньорство на Радио и ТВ 999.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!