Обратно към категорията

Апаратура за рехабилитация беше дарена от Община Ямбол на Многопрофилна болница за активно лечение „Свети Пантелеймон“ - Ямбол

Добавено на: 12.10.2020 14:30
   

Община Ямбол дари апаратура за рехабилитация на Многопрофилна болница за активно лечение „Свети Пантелеймон“. Апаратите са вече инсталирани в кабинета за физиотерапия, в който на месец преминават по 70-80 души с различни проблеми. Физиотерапията осигурява добра профилактика на неврологични, ушни, очни, ортопедични, белодробни, детски, акушеро-гинекологични заболявания, рехабилитация на хронични болести и инвалиди.

Дарението надгражда наличното оборудване и е в помощ както на пациентите, така и на рехабилитаторите. Не всички рехабилитационни центрове в България разполагат с такава апаратура, защото е скъпа.

„Община Ямбол винаги, когато има възможност, помага на ямболската областна болница, която освен Ямбол обслужва и останалите четири общини. Уредите, които дарихме, са за рехабилитация и са закупени по европрограма от Комплекса за социални услуги за деца и възрастни - Ямбол, но не са толкова използвани там. Решихме, че мястото им е в ямболската болница, защото повече пациенти от цялата област ще се възползват от тях. Искам да благодаря на доктор Рунков и на доктор Вълчев, че им намериха място и ще започнат да се използват още от днес.“, каза кметът Валентин Ревански.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!