Обратно към категорията

В авиобаза Безмер честват 68 години от нейното създаване

Добавено на: 07.10.2019 05:51
   

С военен ритуал днес авиобаза „Безмер” отбелязва 68 години от своето създаване. На тържествен строй днес ще бъдат прочетени заповедите за награждаване на военнослужещи и цивилни служители, отличили се през годината. В празничния ден гости на базата ще бъдат ветерани, представители от командването на Военновъздушните сили, командири на формирования от Българската армия и представители на местната власт. Пред паметната плоча на загиналите при изпълнение на служебния дълг ще бъдат поднесени венци и цветя.

Авиобаза Безмер е създадена с указ на президиума на Народното събрание от 5 октомври 1951 г. като 22-ри изтребителен авиополк на аеродрум Граф Игнатиево. На 5 април 1955 г. авиополкът се пребазира окончателно на тракийска земя, в Безмер.

През 1963 година полкът е абсолютен първенец в бойното използване на самолета, а през 1973 година му е присъдено званието: „Поделение отличник, първенец във войските на ВВС“.

Миналата седмица екипажи от авиобаза Безмер участваха в тренировка на сили и средства за противовъздушна отбрана за работа в условия на радиоелектронни смущения „Ramstein Guard Bgr - 2019”. Със самолет Су-25 те изпълняваха съвместни задачи с екипажа на DA-20 „Falcon“ и симулираха полети за преодоляване и унищожаване на земно базираните средства за ПВО, участващи в тренировката. Изпълнението на тези задачи е свързано с прилагането на комплекс от действия и процедури от структурите за ПВО на земята и повишава експертизата на състава от ВВС при планиране на подготовката с използване на възможностите и оборудването на Центъра на НАТО за радиоелектронна война, уточниха от Министерството на отбраната.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!