Обратно към категорията

БАБХ иска ново разглеждане на решението на ВАС за фермата на Ана Петрова в Болярово (ВИДЕО)

Добавено на: 16.02.2021 15:12
   

Българската агенция по безопасност на храните поиска отмяна на решение на Върховния административен съд за възстановяване регистрацията на фермата на Ана Патрова в Болярово. През юни миналата година Върховният съд потвърди решенията на по-долни инстанции и постанови делото да се прекрати и регистрацията на фермата да бъде върната.


Мотивите в сегашното задвижване на делото във Върховния  административен съд са на база чл. 239, ал. 1 от Административно процесуалния кодекс. Той е свързан с набрани нови доказателства. Потърсихме и Агенцията по храните с питане за съществото на събраните доказателства. От там ни отговориха писмено:

„Възстановяването на статута на Република България пред Световната организация за здравеопазване на животните (OIE) като „свободна от Чумата по дребните преживни животни (ЧДПЖ)“ е в основата на изразеното от ОДБХ Ямбол искане пред ВАС за отмяна на Решението на съда, с което беше възстановена регистрацията на животновъдния обект на Ана Петрова в град Болярово”, се казва в отговора от БАБХ.

Делото е насрочено за 18 март тази година в столицата. А междувременно стадото на Ана Петрова се множи и е в добро състояние.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!