Обратно към категорията

БЧК реализираха проект „Топъл обяд” за 324 деца в риск

Добавено на: 17.05.2021 18:21
   

Областната организация на БЧК-Ямбол съвместно с Партньорска мрежа за благотворителност на БЧК реализираха проект „Топъл обяд” за 324 деца в риск от област Ямбол. Община Ямбол, Община Тунджа и Община Болярово са партньори по проект „Топъл обяд” на ямболската червенокръстка организация и съфинансират част от дейностите. Децата от проекта получаваха топъл обяд през учебна 2020/2021 година, в периода от м.декември 2020г. до м.май 2021г.

Обхванати са деца от 12 училища в областта, както следва:

  • в Община Ямбол са обхванати 96 деца от осем училища в града;

  • в Община Тунджа са обхванати 82 деца от две училища от с. Крумво и с. Завой;

  • в Община Болярово са обхванати 146 деца от две училища от гр.Болярово и с. Ст.Караджово.

Основна цел на проекта е повишаване здравния статус и качеството на живот на децата чрез обезпечаване на рационално и балансирано хранене през тежките зимни месеци чрез организиране на трапезария, в която да се предлага топъл обяд на деца в риск. Подборът на целевата група се извършва на база предварително разработени от БЧК критерии на основание Правилника за предоставяне на храна в обществени трапезарии.

Във връзка с въведени противоепидемични мерки в страната, заради COVID-19 и преминаване на учениците на дистанционно обучение, проекта стартира поетапно в различните общини. Благодарение на доброто партньорство между общини, училища, фирми-доставчици на храна, по време на он-лайн обучението проекта не бе спрян. Децата, включени в проект „Топъл обяд” получаваха хранителен пракет със здравословна храна за периода на дистанционното обучение.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!