Обратно към категорията

БЧК с урок по пътна безопасност и първа помощ в село Веселиново

Добавено на: 26.09.2020 14:35
Снимки: БЧК-Ямбол
   

Във връзка с приоритетните задачи, стоящи пред нашето общество за намаляване на жертвите и пострадалите от пътнотранспортни произшествия, Ямболската червенокръстка организация продължава с осъществяването на дейности за превенция на пътния травматизъм, като за пореден път се фокусираме върху най – уязвимите участници в движението по пътищата – децата. Темата е особено актуална през месец септември 2020г. в дните, посветени на безопасността на пътя, Европейската седмица на мобилността и началото на новата учебна година.

По този повод и по инициатива на ръководството на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, село Веселиново, Община „Тунджа“, се проведе открит урок по пътна безопасност и първа помощ с ученици и учители от училището.

Инспектор Делян Славов от сектор „Пътна полиция“ на ОД на МВР – Ямбол, запозна децата с основните правила за движение на пешеходци и велосипедисти, тяхното правилно поведение и рисковете от инциденти на пътя.

Добриела Праматарова, специалист „Първа помощ“ в Секретариата на Обл.С на БЧК направената демонстрация по оказване на първа помощ на пострадало при пътен инцидент дете. С много ентусиазъм, по време на демонстрацията част от учениците се включиха активно и изпълниха успешно възложените роли на пострадал и оказващ първа помощ.

Урокът завърши с демонстрация на децата, водени от техните учители, на организирано преминаване през пешеходна пътека при спазване на всички правила за движение по пътищата.

Ямболската червенокръстка организация изразява искрена благодарност към ръководството на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ – с. Веселиново, Община „Тунджа, на учителите за подкрепата по време на активната работа с децата и на ръководството на ОД на МВР, сектор „Пътна полиция“ – Ямбол за съдействието, професионализма, вниманието и отдадеността към децата в грижата за тяхната безопасност.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!