Обратно към категорията

БЧК-Ямбол отбелязва Седмицата на водното спасяване

Добавено на: 07.06.2023 13:22
   

Всяка втора седмица от месец юни, Водноспасителната служба на БЧК отбелязва Седмицата на водното спасяване. През 2023 г. това е периода 5-11 юни и е времето, през което се стремим да акцентираме върху основните приоритети и направленията за развитие на водноспасителната дейност, подготовката на кадри, да популяризираме програмите за превенция на водния травматизъм с цел да се намали и предотврати риска от водни инциденти.

Ямболската червенокръстка организация постави началото на планираните инициативи по повод отбелязването на Седмицата на водното спасяване, като организира приемен изпит за нови кандидати за водни спасители, които ще се обучават в Националния учебен център по водно спасяване на БЧК в град Созопол. Представители от различни региони на страната, ще усвояват теоретични знания и практически умения, свързани с водноспасителната дейност, съгласно утвърдената учебна програма, подпомагани от висококвалифициран екип от обучаващи.

В духа на Седмицата на водното спасяване и след демонстрирани отлични плувни умения, като първа тема от теоретичната подготовка на бъдещите водни спасители бе темата за личната безопасност, предпазване от травми и рисковете от инциденти във и около различните водоеми, както за професионалните водни спасители, така също за посетителите с акцент и особено внимание към децата. Обсъдени бяха действителни случаи и ситуации, свързани с инциденти от практиката на действащи водни спасители.
Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!