Обратно към категорията

Без вечерни служби в църковните храмове по празниците

Добавено на: 24.12.2020 09:07
   

Богослужение няма да има тази вечер в църковните храмове на Сливенската епархия, научи 999 от митрополията. Сутринта на 24 декември навсякъде бяха отслужени полунощница, утреня царски часове и вечерня с Василиева св. Литургия.

Утре, на 25 декември, когато християните честват Рождество Христово, богослужението ще започне в 7.30 часа сутринта с полунощница, утреня и Златоустова св.Литургия.

След обяд в 16 ч. ще бъде отслужена велика вечерня с велик прокимен.

На 26 декември и 27 декември, в деня на Събора на пресвета Богородица и в неделята след Рождество Христово , също се отслужват полунощница, утреня и Златоустова света Литургия. Началото е в 8 часа. След обяд в 16 часа в събота ще бъде отслужена и празнична вечерня.

Само сутрешни литургии ще се проведат и на 31 декември, когато църквата отбелязва Отдание на Рождество Христово, както и на 1 януари – Обрезание Господне. На Васильовден в 11 часа ще се проведе и Новогодишен молебен.

Вечерни литургии няма да има и около Богоявление. В неделята преди празника – на 3 януари в 8 часа сутринта ще започне службата с полунощница, утреня и Златоустова св. Литургия. На 5 януари богослужението в храмовете започва в 6 сутринта. На самия Йордановден в 7.30 ще бъдат отслужени полунощница, утреня и Златоустова света литургия. Богоявленският водосвет е насрочен за 11 часа. След обяд на 6 януари в 16 часа ще бъде отслужена Велика вечерня с велик прокимен. На следващия ден в деня на свети Йоан кръстител, служби също ще има само сутринта с начален час 8.

Всенощно бдение ще има срещу 27 декември и 3 януари, уточняват още от Сливенската митрополия.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!