Обратно към категорията

Безплатен фитнес-център откриха в Болярово

Добавено на: 11.04.2024 13:59
   

Под знака на 50-годишнината от обявяването на Болярово за град днес там бе открита новата общинска фитнес-зала. След тържествения водосвет, отслужен от архиерейския наместник на Тополовградска духовна околия архимандрит Николай Клюнков, лентата беше официално прерязана от кмета на Община Болярово Христо Христов и от управителя на строителната фирма-изпълнител Живко Ангелов.

Досегашната фитнес-зала беше в база на „Булгартранс“. Новата е в общинската сграда на бившата градска библиотека, до филиала на спешна медицинска помощ. Тя е основно ремонтирана по проекта: "Създаване на спортна инфраструктура в град Болярово чрез ремонт, реконструкция, оборудване и обзавеждане на съществуващо помещение". Финансирането в размер 42 457.09 лв. е по Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г. чрез МИГ Елхово-Болярово.

Проектът получи финансиране още през 2020 година. Но това беше годината, която постави целия свят на изпитание – коронавируса, икономическа криза, особено за строителния бизнес. Това доведе и до сериозни затруднения в избора на изпълнител, защото или не се явяваха кандидати, или пък се отказваха, разказа заместник-кметът Нина Терзиева. Тя и кметът Христов изразиха благодарност към „Диана-комерс“, че са подписали договора и са го изпълнили успешно.

Освен основен ремонт, с осигуреното финансиране са закупени и права лежанка, гладиатор, дъмбели, врътки, прав лост, тежести от 5 кг, мебели и друго оборудване. За целта допълнително са осигурени още 30 хиляди лева от общинския бюджет, каза още кметът Христо Христов.

Новата фитнес-зала ще се използва съвсем безплатно от жителите и гостите на града поне през следващите 5 години, обяви кметът Христо Христов. Той допълни, че уредите в залата са подходящи както за мъже, така и за жени и деца.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!