Обратно към категорията

Близо 10 000 ученици ще започнат учебната година в област Ямбол

Добавено на: 13.09.2021 15:21
   

В Ямболска област се очаква в класните стаи на 15-и септември да влязат близо 10 000 ученици, от тях - 1035 първокласници, пишат от БТА. Закрита е една паралелка от определените 45 по държавния план-прием за осми клас. Това съобщи пред репортер на БТА началникът на Регионалното управление на образованието /РУО/ Стойко Стойков.
Всички учебни заведения в областта са в готовност за присъствено започване на новата учебна година. В няколко училища ремонтите ще продължат и след 15 септември, но няма да пречат на образователния процес. Осигурени са необходимите таблети и лаптопи за преминаване към онлайн обучение. Някои електронни устройства са подменени, тъй като са върнати счупени от учениците, посочи началникът на РУО-Ямбол.
Около 30 процента от учителите в област Ямбол са ваксинирани срещу COVID- 19. Продължава кампанията за изследване на преподавателите и непедагогическия персонал. През последните пет дни тест за коронавирус са си направили 800 от общо 2200 работещи в образователната система в областта.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!